2012 Scottish Hotel Awards link to article

 

Exclusive Use

Raemoir House Hotel in the snow

“As regular clients of Raemoir we have found it to be one of the very few places in the North East able to provide an exclusive venue opportunity at the same time offering a genuine Country House setting and experience. It’s hard to beat the seclusion, privacy and indulgence.”
GH, Aberdeen

Chinese Flag Norwegian Flag German Flag Italian Flag The Netherlands Flag Norwegian Flag Russian Flag Spanish Flag

Book ONLINE

PLAY VIDEO

Dunecht Bedroom

Raemoir Drawing Room

Crathes Bedroom

Raemoir Dining Room

 

Welcome to the Raemoir House Hotel

Raemoir House Hotel is een historisch “Country House” vlakbij Banchory in het noordoosten van Schotland, zo’n 30 minuten ten westen van Aberdeen en het internationale vliegveld

Het hotel heeft vele vermeldingen en prijzen ontvangen, waaronder die van ‘Scottish Country House Hotel’ (2011, 2012, 2013) en is gelegen in een parklandschap van ruim 5 hectare waar volledige privacy is gegarandeerd. De oprit van het park is een mooie, brede, met hoge bomen omzoomde weg. Er zijn twintig slaapkamers, allemaal en suite en allemaal op een unieke manier gedecoreerd in historische stijl. Gasten kunnen ontspannen in de gelambriseerde lounge die helemaal is ingericht in de stijl van een Schots jachtslot. De grote ramen bieden een mooi uitzicht op park en landschap.

The Big Fish bar heeft een groot aanbod aan malt whiskies en lokale biersoorten. Bij mooi weer kan op het terras geserveerd worden.

Het restaurant is elegant en biedt verschillende menu’s met lokale producten: Aberdeen Angus beef, Schots lam en - zalm en diverse andere visspecialiteiten, vers aangeleverd van de kust van Aberdeenshire. De ‘chef’ is bekend van televisieprogramma’s, heeft nationale prijzen gewonnen en ontving erkenning zowel van de AA als Michelin.

Banchory, het dichtbijgelegen dorp, “Toegangspoort naar Koninklijk Deeside’ en Het kasteel van Crathes liggen op 2 kilometer afstand. De tuinen van het kasteel worden beschouwd als de mooiste van Schotland.

Het is slechts 30 minuten rijden naar Ballater en het kasteel Balmoral, het zomerverblijf van de koningin. Leden van de Koninklijke familie komen regelmatig winkelen in Ballater.

Raemoir is een perfecte basis om de kastelen en tuinen (Whisky Trail!) van noordoost Schotland te verkennen.

Raemoir is ook populair bij golfers. Drie van de mooiste banen ter wereld liggen binnen rij-afstand: Royal Aberdeen (Scottish Open 2014), Murcar Links en Trump International Golf Links. Golfspelers uit alle windstreken komen speciaal hier om op een van de banen te spelen en het Paul Lawrie Golf Centre te bezoeken.Raemoir past mooi in een golfreisprogramma met een bezoek aan Gleneagles (Ryder Cup 2014), het kasteel van St Andrews en Kasteel Stuart bij Nairn en Dornoch in de Hooglanden. Er is zelfs een helipad voor gasten die ‘in stijl’ willen reizen!

Eigenaars van Raemoir zijn Neil en Julie Rae. Neil is dagelijks aanwezig om persoonlijk de service te garanderen die de gasten van een tophotel mogen verwachten.

Raemoir is recommended by:

Scottish Tourist Board logo The AA 2 Rosettes logo Scottish Country House Hotel Awards logo Michelin Great Britain and Ireland 2012 Guide logo The Scotch Beef Club logo Room for Romance logo Fodors Logo Trip Advisor logo Write a Review Best Loved Hotels logo